Szántói legek

Zagyvaszántói SE

A tavalyi évhez hasonlóan idén is összeszedtük a szántói legeket: a legnagyobb arányú győzelmet, vereséget, a legmeglepőbb eredményt, a legfájóbb pontvesztést, a leggyorsabban lőtt és kapott gólokat, a legfontosabb gólt, valamint a házi gólkirályt és a szezon legjobb játékosát.

  • Legnagyobb arányú győzelem: Zagyvaszántó SE - Hatvan Lokomotív SE 8:2

Október 21-én léptünk pályára a Hatvani Loki ellen, akik az előző szezon mindkét találkozóján 1:0-ra győztek le bennünket. Bár a mérkőzésen nem indult túl jól, hiszen rendkívül fásultan kezdtük a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, hiszen már a 12. percben hátrányba kerültünk. Egy bő negyed óra múlva azonban jött Juhász Zsolti és vele együtt Juhász Tomika, Gál Balázs és Fodor Gergő, aminek köszönhetően 4:1-es vezetéssel mentünk szünetre. A második félidőben sem álltunk le a gólgyártással, hiszen Juhász Tomika, Kratofil Csabi, Nagy Tomi és végül, de nem utolsósorban Makalicza Norbi is betalált a Loki kapujába, ezzel beállítva a 8:2-es végeredményt. Ja, igen: menet közben egy védekezési hibát kihasználva lőtt még egy gólt a Loki.

  • Legnagyobb arányú vereség: Zagyvaszántó SE - Vámosgyörk SE 2:3

Két vereséggel a hátunk mögött (Vámosgyörk 2:3, Lőrinci 1:2) elég nehéz lett volna kiválasztani, hogy melyik is a "legnagyobb arányú" vereségünk a szezonban. Ha mégis kellene a két meccs között választanunk, akkor talán a Vámosgyörk elleni meccset húznánk be ide, hiszen egy igazi hatpontos meccs volt, ahol ráadásul - a helyzeteinket látva - több góllal győznünk kellett volna. Sajnos azonban ezen a meccsen nem úgy jött ki a lépés.

  • Legmeglepőbb végeredmény: Zagyvaszántó SE - Hatvan Lokomotív SE 8:2

Ha őszinték akarunk lenni, akkor a Loki elleni meccsünk holtversenyben volt a Nagyréde elleni meccsel (őket úgy vertük meg 3:0-ra, hogy a 90 perc alatt talán egy kapura lövési kísérletük volt). Végül mégiscsak a Loki elleni mérkőzést választottuk, hiszen - most itt az őszinteség ideje - a csapatból senki sem gondolta volna, hogy játszi könnyedséggel gurítunk egy nyolcast a Lokinak.

  • Legfájóbb pontvesztés: Zagyvaszántó SE - Vámogyörk SE 2:3

A "Legnagyobb arányú vereség" pontnál talán mindent elmondtunk ezzel a meccsel kapcsolatban.

  • Leggyorsabban lőtt gól: Fodor Gergő (8. perc)

Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a Szántó leggyorsabb gólját valójában nem is Fodor Gergő, hanem a Petőfibánya kapusa, Kozsa Ricsi szerezte. A petőfibányai védő passzát követően a bányászok fiatal hálóőre rosszul kezelte meg a labdát, amely végül a kapuban kötött ki. Gergő mentségére legyen mondva, hogy végig követte az akciót - talán ennek is köszönhette, hogy végül neki ítélték oda a gólt.

  • Leggyorsabban kapott gól: Vámosgyörk SE - Rézműves László (8. perc)

Nos. Minden negatív dolog a györkiekhez köthető. :)

  • Házi gólkirály: Juhász Tamás (12 gól)

Tomika már az előző félszezonban is megmutatta, hogy rendkívül gólerős csatár és a leglehetetlenebb helyekről is be tud találni, nagyon jól érzi a kaput. Ez az őszi szezonban is megmutatkozott, hiszen folyamatosan termelte a gólokat.

  • Legfontosabb gól:

Ez a szezon abban is különbözött az előzőekhez képest, hogy nem volt olyan, az utolsó pillanatig "kiélezett" meccs, mint mondjuk tavaly ősszel az Ecséd ellen, amikor az utolsó utáni percben sikerült Szaka Pistának védő létére gólt szereznie és ezzel megnyernie a csapatnak a meccset. Inkább mondanánk azt, hogy idén minden egyes gól fontos volt.

  • Szezon legjobbja:

Az előző bejegyzésünkben már bejelentettük, hogy a csapat és a vezetőség is Juhász Zsoltit választotta meg az őszi szezon legjobbjának, nem véletlenül. Középpályásként rendkívül gólérzékeny volt, kivette részét mind a támadások felépítésében, mind a védekezés megszilárdításban.

https://zagyvaszantoise.blogstar.hu/./pages/zagyvaszantoise/contents/blog/45065/pics/lead_800x600.jpg
bajnokság,fodor gergő,hírek,juhász tamás,juhász zsolt,kratofil csaba,makalicza norbert,nagy tamás,szezon legjobbja,zagyvaszántó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Minden jog fenntartva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?