"Több tűzre, több akaratra lesz szükség" - interjú Verebélyi Istvánnal

Zagyvaszántói SE

"Több tűzre, több akaratra, több egymásért való küzdésre lesz szükség" - mondta blogunknak adott interjújában Verebélyi István, vagy ahogy a pályán belül és azon kívül ismerik, Csuri. A 35 éves védekező középpályással beszélgettünk a dicső napokról, a régi korok mentalitásáról, illetve az idei, leginkább felemásra sikerült szezonról.

Mikor kerültél először kapcsolatba a labdarúgással és mi volt az a meghatározó momentum, amikor elhatároztad, hogy focizni fogsz?

Általános iskolában minden szünetben, illetve tesi órán rúgtuk a bőrt. Már akkor nagyon megszerettem a focit és 12 évesen - szülői engedéllyel - igazolt játékos lehettem a Petőfibánya serdülő csapatában.

Mi volt a legnagyobb sikered a pályafutásod alatt?

Leginkább utánpótlás szinten voltak sikereim: több ezüst, illetve bronzérmet szereztem megye egyes csapataimmal, de egyszer sikerült felérni a csúcsra, amikor bajnokságot nyertünk egy nagyon jó garnitúrával, egy nagyon jó FC Hatvan előtt. Felnőtt pályafutásom legnagyobb sikere egyelőre a Zagyvaszántóval elért megye kettes bajnoki cím.

Miben volt más az a szántói csapat, mint a mostani?

Hogy miben? Talán abban, hogy folyamatosan küzdöttünk egymásért és minden meccsen volt valaki, aki hozta a formáját és eldöntötte a meccseket. Meg ugye fiatalabbak voltunk (nevet). Az edzést persze akkor sem vittük túlzásba, de szépen jöttek az eredmények, majd a bajnokság is.

Petőfibányai lakosként többször is ingáztál Zagyvaszántó-Petőfibánya között. Mi volt ennek az oka?

Nem igazán mondanám ezt ingázásnak. Amikor Petőfibányán megszűnt a foci, jó páran Zagyvaszántóra igazoltunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Jól összeállt a társaság és pár év múlva jött is a várva várt bajnoki cím. Ezután pár játékos csalódással élte meg, hogy nem vállaltuk a megye egyes szereplést és hirtelen felindulásból jó páran visszatértünk Petőfibányára. De fél év elteltével újra szántói színekben játszottunk.

Számodra melyik Petőfibánya-Zagyvaszántó mérkőzés volt a legemlékezetesebb?

A részünkről jól eredménnyel zárult derbik emlékezetesek, de amikor gólt tudtam szerezni, azok a meccsek még inkább kedvesek a szívemnek.

Ha egy szóban össze kellene foglalnod egy ilyen meccset, mi volna az?

PRESZTIZS!

Az idei szezonban oda-vissza vereséget szenvedtünk Petőfibányától. Véleményed szerint mi volt az oka a vereségnek, és te személy szerint, hogy élted meg ezeket?

Véleményem szerint ezekre a meccsekre a Petőfibánya jobban felszívta magát, jobban felpörögtek. A híres-neves bányász szív hajtotta őket ezeken a meccseken. Személy szerint csak az őszi derbin játszottam, a tavaszi meccset sárga lapos eltiltás miatt ki kellett hagynom, de mindkét vereség megviselt...

A csapat az idei szezonban felemás sikereket tudhat maga mögött. Mit gondolsz, mi volt ennek az oka?

Nagyon kevés volt az olyan meccsek száma, amikor minden játékos rendelkezésre állt és a legerősebb csapatot tudta a Mester pályára küldeni. Sokszor épphogy létszámban megvoltunk. Nagyon sok - egyébként nyerhető - meccset rontottunk el, amiken ráadásul sok helyzetet hagytunk ki, illetve hagyunk ki, amin mindenképpen változtatnunk kell a jövőben.

Véleményed szerint mi kell ahhoz, hogy a következő szezonban jobb eredményt érjünk el?

Létszámilag is és minőségileg is meg kell erősítenünk a keretet, illetve a támadósorunkat. Több tűzre, több akaratra, több egymásért való küzdésre lesz szükség, és úgy gondolom, jönni fognak majd az eredmények. Na meg persze több edzés néhány játékosnak.

Kit emelnél ki a csapattársak közül?

Nem az én tisztem játékosokat kiemelni, de ha már muszáj (nevet)... Úgy gondolom, hogy folyamatos, egyenletes teljesítményt kevesen nyújtottunk, de kiemelném a kapusunkat, Fekete Rajmit, csapatkapitányunkat, Szabó Gabit (Göröcs - a szerk.), Gál Balázs, illetve a tavasszal hozzánk csatlakozott Juhász Tomikát. Külön öröm számomra a saját játékom, úgy érzem négy és fél év kihagyás után elég jól sikerült az első évem.

Mit üzensz a blog olvasóinak?

Jövőre csak jobbak lehetünk! HAJRÁ SZÁNTÓÓ!

https://zagyvaszantoise.blogstar.hu/./pages/zagyvaszantoise/contents/blog/38493/pics/lead_800x600.jpg
bajnokság,edzés,fekete rajmund,gál balázs,gyöngyösi misi,hírek,interjú,juhász tamás,petőfibánya,szabó gábor,verebélyi istván,zagyvaszántó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Minden jog fenntartva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?