„Nem hiába választottuk mindhárman ezt a csapatot” – tripla interjú

Zagyvaszántói SE

Három testvér. Egy csapat. A Juhász-testvérek harmadik tagja a télen igazolt hozzánk Veszprémből, hogy erősítsen minket. Beszélgettünk a kezdetekről, a szezonról, arról, ki milyen trófeákkal büszkélkedhet, és persze nem mehettünk el szó nélkül a Spurs-imádatuk mellett sem!

Vágjunk is rögtön a közepébe! Játszottatok már együtt egy csapatban?

Zsolti: Kispályás bajnokságban a bátyánkkal kiegészülve játszottunk már együtt egy csapatban, de nagypályán még soha az életben. Személy szerint már nagyon várom.

Krisztián: Igen, kispályás tornákon szerepeltünk már egy csapatban, de nagypályásban még soha.

Tamás: Eddig csak kispályán voltunk egy csapatban.

Miként indult labdarúgó pályafutásotok? Hogy kerültetek kapcsolatba a sportággal, s mely csapatokban játszottatok a Szántó előtt?

ZS: Édesapánk volt labdarúgó és egyben nagy focirajongó, ő ragasztotta ránk. Én 6-7 éves lehettem, amikor elvitt az első edzésre. Molcsán Lacitól tanultam meg a foci alapjait Lőrincin, ahonnan hat évvel ezelőtt igazoltam Szántóra.

K: A családban mindenki focizik, én arra emlékszem, amikor suli után folyton kint voltunk és rúgtuk a bőrt. Zsoltihoz hasonlóan én is Lőrincin fociztam, illetve itt, Zagyvaszántón.

T: Ebben a sportágban nőttünk fel. Korábban játszottam Lőrinciben, az FC Hatvanban, Veszprémben, illetve Balatonalmádi csapataiban.

Mindhárman több poszton is bevethetőek vagytok. Mégis melyik poszt az, amit leginkább a magatokénak éreztek?

ZS: Leginkább a pálya közepén, középső középpályásként érzem otthon magam.

K:Én a két szélen szeretek játszani.

T: Én a csatár, illetve a szélső támadó posztokon szeretek játszani.

Ki a legjobb?

ZS: Szerintem mindhármunknak más-más az erőssége. Ha összegyúrnának bennünket, az lenne az igazi (nevet)! De úgy gondolom, hogy Tomi bőven „fölénk fog nőni”.

K: Egyértelműen Zsolti!

T: Szerintem nincs olyan, hogy legjobb, hiszen mind a hárman más-más poszton vagyunk a leghatékonyabbak.

Milyen a pályán belüli és azon kívüli összhang köztetek?

ZS: Mindenben segítjük egymást, nagyon szoros a kötelék köztünk.

K: Az összhanggal sosem volt gond köztünk a pályán belül, és azon kívül, sokat vagyunk együtt.

T: A pályán kívül tökéletes az összhang, a nagypályán pedig előbb-utóbb kiderül… minden bizonnyal ott sem lesz másképp.

Mi a véleményetek: milyen hatása lehet a csapatra nézve annak, hogy testvérek vagytok?

ZS: Ismerjük egymás gondolatát, mozgását. Remélem, hogy ez a pályán is ki fog tűnni és sok góllal, illetve gólpasszal tudjuk majd segíteni egymást és a csapatot.

K: Szerintem mindenképpen jó hatással lesz. Zsoltival például még sosem játszottunk külön csapatban, de nem is szeretnék.

T: Csak pozitív hatással lehet a csapatra nézve, nem hiába választottuk mindhárman ezt a csapatot.

Mik voltak az eddigi legnagyobb sikereitek?

ZS: Hat feles húzóra (nevet). A viccet félretéve, megye II. osztályban az U16-os csapattal sikerült a dobogó harmadik fokára felállni, míg az U19-es csapattal egyszer a megye I-ben, kétszer pedig a megye II. osztályban hódítottuk el a bajnoki trófeát. Egy alkalommal pedig a felnőttek között is sikerült – szintén megye II-ben – a dobogó legfelső fokára felállnunk.

K: Az U19-es korosztályban megye I. és megye II-ben is sikerült bajnokságot nyernünk, illetve a megye II. osztály felnőtt csapat

T: NBII-ben az U17-eseknél sikerült második helyen végeznünk, az U19-esekkel pedig sikerült megnyernünk a bajnokságot. Valamint a megye I. felnőttek között sikerült bajnokságot nyernünk.

Hogyan értékelnétek az őszi szezont?

ZS: Sajnos gyengén kezdtük a bajnokságot, ezért vagyunk ott, ahol…

K: Szomorú vagyok, hogy a közeli riválisoktól vereséget szenvedtünk, amire az elmúlt években nem volt példa. Ezt leszámítva szerintem jól szerepeltünk az ősszel.

T: Az őszi szezont a Balatonalmádi csapatánál töltöttem, úgy gondolom, hogy a csapat kihozta magából a maximumot, és innen is további sok sikert szeretnék kívánni nekik! Ami a szántói gárdát illeti, úgy vélem, sokkal több van ebben a csapatban, mint amit az ősszel mutatott magából.

Mik az elvárásaitok a tavaszi szezont illetően?

ZS: Sokkal jobb teljesítményt magamtól… sosem volt ilyen gyenge szezonom. Csapatszinten pedig a lehető legtöbb meccset megnyerni!

K: Egy nagyon jó tavaszi szezonban reménykedek. Mindenki rendkívül komolyan veszi, ami az edzések létszámán is észrevehető (legutóbb egy edzésen több mint 20 játékos vett részt – a szerk.). Ennek nagyon örülök. Ha mindenki azt nyújtja, amit elvárnak tőle, akkor nem lesz probléma.

T: Mindenképp szeretném, ha a csapat maximálisan odatenné magát, és mindenki a lehető legjobbját tudná nyújtani!

Honnan ez a nagy Spurs-imádat? Ki volt a felbujtó a családban?

ZS: 2004-ben veretlenül lett bajnok az Arsenal a Premier League-ben. A két csapat 5:4-et játszottak egymással. Krisztiánnal együtt néztük a meccset, és akkor szerettünk bele. Sokat futó csapat, akik hatalmas szívvel játsszák a támadófocit. Szerintem azóta csak jobbak lettek.

K: Több, mint 10 éves szerelemről van szó. A Zsolti által is említett 5:4-es mérkőzéssel kezdődött minden. Nagyon tetszett, hogy vert állásból sem adták fel és mentek, hajtottak a meccs végéig.

T: A testvéreimtől hallottam először a csapatról, nekem is onnan a rajongásom.

Végül, de nem utolsósorban: mit üzennétek a blog olvasóinak?

ZS: Remek blognak találom jobbnál-jobb cikkekkel! Ugyanígy kövessék nyomon, és aki teheti, az jöjjön ki a Zagyvaszántó meccseire. Hajrá Szántó!

K: Nagyon Szeretem, örülök, hogy van. Hajrá Szántó!

T: Érdemes követni az oldalt, hiszen mindennap frissülő és naprakész híreket olvashatnak az olvasók!

https://zagyvaszantoise.blogstar.hu/./pages/zagyvaszantoise/contents/blog/36856/pics/lead_800x600.jpg
hírek,interjú,juhász krisztián,juhász tamás,juhász zsolt,spurs,zagyvaszántó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Minden jog fenntartva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?