"Egy ütőképes gárdát szeretnénk összekovácsolni" - interjú az U19-es edzőkkel

Zagyvaszántói SE

"Jelenleg a keret nagyon fiatal, de ugyanakkor nagyon tehetséges játékosok alkotják, akik idővel beérnek, ha kellő odaadással és alázattal állnak ehhez a sporthoz." - mondta Molnár Tamás, az U19-es csapat frissen kinevezett edzője. Vele és edzőtársával, Szaka Istvánnal készítettünk interjút, amiben felvázolták céljaikat, hosszú távú terveiket, valamint választ adtak arra a kérdésre is, hogy mi volt a különbség a mostani, és a korábban bajnoki aranyat nyert utánpótlás-csapat között.

11 év után már nem Nagy "Edda" Szabolcs irányítja a szántói ifistákat, a jövőben pedig a klub technikai vezetőjeként fogja segíteni az együttest. Mi volt az első reakciótok a hír hallatán?

Molnár Tamás: Számomra nem volt annyira meglepő, mert tudtam, hogy a családja és a munkája mellett nagyon nehéz neki összeegyeztetnie az edzősködést. Annak viszont örülök, hogy egy másik pozícióban, de a csapatnál marad és tovább segíti az egyesület munkáját.

Mikor fogalmazódott meg bennetek, hogy elvállaljátok az edzői feladatokat az utánpótlásnál?

MT: Fekete László említette, hogy edzőt keresnek az ifi csapat élére és érdeklődött, hogy érdekelne-e ez a lehetőség, nem mondtam egyből igent, mert nem akartam elhamarkodott döntést hozni. Nem azért, mert nem szerettem volna együtt dolgozni a korosztályos csapattal, hanem azért, mert egyedül nem tudtam volna 100% odaállni a csapat mellé, amivel talán többet ártottam volna, mint segítettem volna ennek a fiatal gárdának. Aztán az őszi évadzáró megbeszélésen újara felvetődött a kérdés, hogy ki lesz az ifjúsági csapatunk edzője... Ekkor kérdeztem meg Szaka Pistit, hogy segítene-e nekem, ha elvállalnám a megbízatást. Rábólintott, és így már nem volt kérdés, hogy elvállalom ezt a feladatot. 

Hogy képzeljük el a munkamegosztást közöttetek?

MT, SZI: Úgy beszéltük meg, hogy az edzői feladatok nagy része rám fog hárulni, és ha segítségre van szükségem, akkor besegít, de természetesen ő is ki szeretné venni a részét a munkában. Megbeszéltük, hogy lehetőségeinkhez mérten szeretnék minél többször közösen edzést tartani, hogy differenciáltan tudjunk foglalkozni a csapat játékosaival. Mivel nagy az átfedés az ifi és a serdülő csapat között, így Fügedi Szili is segíteni fogja a munkánkat. A serdülő szezon beindultával hárman fogunk foglalkozni a két csapattal, ami úgy gondolom, hogy megyei szinten ritka dolognak számít.

Az ősszel rendkívül gyengén muzsikált a korábban jobb napokat is megélt utánpótlás-csapat. Mit gondoltok, mi volt ennek az oka?

MT, SZI: A csapatból meghatározó játékosok távoztak, volt olyan aki bekerült a felnőtt keretbe és volt olyan aki eligazolt. A megmaradt keret nagyon fiatal és tapasztalatlan volt az őszi szezonban, az átlag életkor 16 év volt a csapatban, illetve nagy volt az átfedés az U15 és az U19 között, ami azt jelentette, hogy szinte a serdülő csapat küzdötte végig az őszi szezont az ifjúsági bajnokságban.

Hogyan próbáltok meg ezen változtatni?

MT, SZI: Szeretnénk megerősíteni a keretet idősebb és tapasztaltabb játékosokkal, hogy lendületet és rutint kapjon a csapat. Egy új gerincet kell építenünk, amihez sajnos idő kell, de a fiatal játékosok nagyon jó alapot nyújtanak ehhez, ami úgy gondoljuk, hogy bizakodásra adhat okot.

A szezon végén milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

MT, SZI: Mindenképpen több pontot szeretnénk szerezni az őszi szezonhoz képest, valamint azokat a meccseket megnyerni, amik kiélezettek voltak az ősszel és szeretnék elkerülni a nagy arányú vereségeket. Úgy gondoljuk, hogy ez egy elfogadható célkitűzés a csapat számára erre a félszezonra. 

Mik a jövőbeni, hosszú távú célok?

MT: Egy ütőképes gárdát szeretnék összekovácsolni, ami minden mérkőzésen becsülettel küzd a győzelemért. Számomra fontos, hogy ne egy vagy két ember formáján múljon a csapat szereplése a bajnokságban. Arra fogok törekedni, hogy egy nagyon erős csapategységet hozzak létre, ahol folytonos harc van a csapatba kerülésért. Ahol nem okoz gondot egy két alapember hiánya. Ahol bátran kipróbálhatok serdülőkorú játékosokat, úgy, hogy nem kell azon görcsölnöm, hogy ez az eredmény rovására megy. Ahol a gyerekek szívesen jönnek edzésre és meccsre, mert hiányérzetük van, ha nem játszhatnak, vagy ha nem lehetnek a csapattársaikkal. Szeretném, ha a játékosaimnak nem teher, hanem kikapcsolódás lenne az az idő, amit a csapattal töltenek és, hogy a játékosoknak ne az ificsapat legyen a végállomás, hanem tovább tudjanak lépni a felnőtt keretbe.

Miben látjátok a különbséget a mostani, és a korábban aranyérmet is szerző ifisták között?

MT: Ahogy az előbbiekben is elmondtam, ez a csapat nagyon fiatal és tapasztalatlan. A 3-4 évvel ezelőtti csapatot olyan játékosok alkották, akik már a felnőtt keretben is kipróbálhatták magukat, amit előnyükre tudtak fordítani a korosztályos bajnokságban. Ott a játékosokat rövid időn belül be lehetett építeni a keretbe, mert már adott volt egy erős gerinc, amiben Nagy Szabolcsnak rengeteg munkája volt. Jelenleg a keret nagyon fiatal, de ugyanakkor nagyon tehetséges játékosok alkotják, akik idővel beérnek, ha kellő odaadással és alázattal állnak ehhez a sporthoz. 

Mit üzennétek a blog olvasóinak?

MT, SZI: Az olvasóknak azt üzenjük, hogy ha lehetőségük van, ne csak az interneten kövessék nyomon a csapat szereplését, hanem látogassanak ki bajnoki mérkőzéseinkre is. Végezetül Hajrá Szántó!!!

https://zagyvaszantoise.blogstar.hu/./pages/zagyvaszantoise/contents/blog/33823/pics/lead_800x600.jpg
molnár tamás,szaka istván,U19,zagyvaszántó
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Minden jog fenntartva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?