Szántói legek

Zagyvaszántói SE

Legutóbbi infógrafikánkon felbuzdulva elhatároztuk, hogy összeszedjük a 2016/2017-es őszi szezon legjeit: a legnagyobb arányú győzelmet, valamint vereséget; a legmeglepőbb végeredményt, a legfájóbb pontvesztést, a leggyorsabban lőtt és kapott gólt, a legfontosabb gólt, valamint megszavaztuk az ősz legszebb szántói gólját is!

  • Legnagyobb arányú győzelem: Szűcsi KSK - Zagyvaszántói SE 0:8

Egészen október 30-ig kellett várni a csapat legnagyobb arányú győzelmére, ami ráadásul idegenben, a 14. helyezett Szűcsi otthonában sikerült. Gál Balázs mesternégyessel, Kratofil Csaba, Juhász Zsolt, Tóth Martin és Verebélyi István egy-egy góllal járultak hozzá a 0:8-as győzelemhez.

  • Legnagyobb arányú vereség: Zagyvaszántói SE - Energia SC Gyöngyös 0:5

A legnagyobb arányú vereséget sajnos hazai pályán szenvedte el a csapat, egy héttel a "legnagyobb arányú győzelem" címet elnyerő meccset megelőzően. Az Energia elleni meccsen kívül két olyan mérkőzés volt, amikor nem tudtunk gólt szerezni (08.21. - Hatvan Lokomotív SE, 11.26. - Visonta SC).

  • Legmeglepőbb végeredmény: Apci TE - Zagyvaszántói SE 1:1

Október 15-én az akkor a tabella élén álló Apci TE csapatához látogattunk és sikerült mindenkit meglepnünk, úgy a hazaiakat, mint a "fogadóirodákat". Egy rendkívül hajtós meccsen végül egy kis szerencsével még nyerhettünk volna.

  • Legfájóbb pontvesztés: Zagyvaszántói SE - Lőrinci VSC 2:3

Egy szomszédvári rangadót elveszíteni mindig fájó pont egy bajnokság alatt, akkor meg pláne, ha 2:0-ás vezetésről "sikerül" ezt összehozni. Ez történt szeptember 10-én is, amikor is 2:0-ás eredménnyel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe (mindkét gól Gál Balázst dicséri), majd a lőrinciek 10 perc alatt eldöntötték a meccset.

  • Leggyorsabban lőtt gól: Kratofil Csaba 1. perc

A legnagyobb arányú győzelmünkhöz köthető az őszi szezonban leggyorsabban megszerzett gól is: a középkezdést követően, az első támadásból gólt tudtunk szerezni a Szücsi csapata ellen. Talán ez is közrejátszott a végül 0:8-as végeredményben.

  • Leggyorsabban kapott gól: Csocsánszki Dávid (Energia SC Gyöngyös) 6. perc

Ahogy a legnagyobb arányú győzelemhez köthető a leggyorsabban szerzett gól, úgy ez fordítva is igaz. A végül hazai pályán elszenvedett 0:5-ös vereséghez köthető a leggyorsabban kapott gól is, amit Csocsánszki Dávid szerzett ellenünk (végül mesterhármast szerzett).

  • Házi gólkirály: Gál Balázs, 12 gól

A saját nevelésű Gál Balázs egy év megye I. osztályt követően (a Heréd LC csapatánál játszott) tért haza, ahol remek formát mutatva 12 gólig jutott. Ezeket a következő meccseken szerezte: Petőfibánya (1 gól), Lőrinci (2 gól), Gyöngyössolymos (2 gól), Szűcsi (4 gól), Atkár (2 gól), Boldog (1 gól)

  • Legfontosabb gól: Szaka István

Az őszi szezon legfontosabb találata három pontot ért. Már csak ezért is kiérdemelné Szaka Pista a "legfontosabb gólt" szerző játékos címet, de ezzel nincs vége a történetnek. Védőként, idegenben, a 92. percben szerzett győztes gólt az Ecséd csapata ellen, akik hazai pályán az utolsó fordulóban a szezon egyik nagy esélyesének kikiáltott boldogiakat is kétvállra fektették. Pacsi!

  • Legszebb gól: Gál Balázs

Sok fontos (lásd Szaka) és szép gól (lásd Molnár Milán 30 méteres bombája, amihez azért a kapus is kellett) született az ősszel, de az egyszemélyes szerkesztőség Gál Balázs Lőrinci ellen szerzett szabadrúgás gólját választotta az ősz legszebb találatának, íme:

https://zagyvaszantoise.blogstar.hu/./pages/zagyvaszantoise/contents/blog/33211/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Minden jog fenntartva.

Ezeket a cikkeket olvastad már?